torstai 8. lokakuuta 2015

Vauvalle peitto

Niin vain kävi etten vieläkään päässyt revittelemään vaaleanpunaisella, vaan perheeseemme syntyi pari viikkoa sitten pieni poika. Onneksi vaaleansinisestäkin saa tehtyä kaikkea kivaa! Tässä siis virkkaamani vauvan peitto, tai oikeammin toinen versio jo kun ensimmäinen ei täysin miellyttänyt omaa silmää.Lankana peitossa on Sublime Baby Cashmere Merino Silk Dk, aivan ihanan pehmoinen villasekoitelanka. Lankaa kului 300g, eli kaksi kerää kutakin sävyä. Kokoa peitolla on noin 60cm x 70cm.


Käyttämäni mallikerta on hauska yhdistelmä isoäidinneliötä ja siksakkia. Idean kuviointiin löysin pinterestistä ja ohjeen mallikerran virkkaukseen löysin täältä. Mielestäni noilla silmukkamäärillä peitosta tuli kuitenkin liian "peltinen", joten muokkasin ohjetta hieman lisäämällä jokaisen pylväsryhmän väliin yhden ketjusilmukan lisää. 


Peitosta tuli hieman pienenmpi kuin alunperin suunnittelin, mutta käytössä se on ollut vaan hyvä juttu koska vauvan saa kääräistyä peittoon helposti.


8 kommenttia:

 1. Kaunis peitto. Onneksi olkoon uudesta pikku prinssistä!

  VastaaPoista
 2. Paljonko sulla oli aloitusketjusilmukoita? En päässyt tän ihanuudesta yli vaan on ihan pakoittava tarve tehdä omalle tulevalle syysvauvalle tälläinen.. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että inspiroiduit ja kiva että tykkäät peitosta! Jos noista hieman ei-niin-selvistä muistiinpanoista selvää sain, niin 160 silmukkaa.. Lisäsin jo aloitusketjuun ne lisäketjusilmukat jokaisen pylväsryhmän väliin, myös niihin "valley"- kohtiin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Vaaleansininen on kaunis väri ja tuo peitto ihana!

  VastaaPoista