perjantai 23. tammikuuta 2015

Villapöksyt

Olen aikamoinen vilukissa ja olenkin haaveillut villahousuista jo pitkään. Pidän myös paljon shortseja legginsien kanssa, mutta kovilla pakkasilla pyrstöä paleltaa silti. Päätinkin siis virkata itselleni villaiset shortsit.

Pöksyt on virkattu Schachenmayrin Extra Merino- langasta koon 3,5 koukulla. Mitään kaavoja tai ohjeita minulla ei ollut, vaan virkkasin taka- ja etukappaleet mukaillen paljon pitämiäni shortseja. Nappilista on tehty erillisenä kappaleena ja ommeltu jälkikäteen etukappaleeseen kiinni, samoin lahkeissa olevat koristeläpykät. Mielestäni pöksyistä tuli oikein kivat ja taidankin tehdä vielä toiset.. ja ehkä kolmannetkin.. Varmaan yhdet kesäiset jajajaja.. :D


Iitu

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Itsekkin tykkään kovasti näistä, ovat nimittäin oikein lämpimät :)

   Poista
 2. Onko tuo nappilistakin ihan koriste? Eli yhtenäisesti virkattu koko etukpl...oliko nyt mahd.epäselväst kirjotet ja kysytty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kappaleet on virkattu erillisinä (2 takakappaletta ja 2 etukappaletta, nappilista ja koristeläpykät). Nappilistassa on napinlävet ja ompelin sen kiinni vasempaan etukappaleeseen. Napit on ommeltu oikeaan etukappaleeseen, eli ihan avautuvat napit on. :) Noissa koristeläpyköissä (miksi niitä nyt oikeasti edes sanotaan..?) napit on ommeltu läpi, eivätkä ne avaudu. Onnistuinko selittämään ymmärrettävästi? :)

   Poista
 3. Voi että ihanat <3 jaksaisitko millään värkätä näille ohjetta? Aloin virkkaamaan taas piiiiiitkästä aikaa ja sun tiskiliina ohjetta oli superhelppo tämmöisen aloittelijan seurata. Nyt haluaisin kans söpöt villapökät mut mulla ei oo hajuakaan mistä aloittaisin. Apuva!
  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät :) Ikävä kyllä minulla ei ole vielä toistaiseksi aikaa tehdä näille yhtä selkeää ohjetta mitä tiskiliinojen ohje, mutta suuripiirteinen ohje minulta näille pöksyille löytyisi näin ensi hätään.

   Poista
 4. Oisin superkiitollinen jo suurpiirteisestä ohjeesta :) Lähipiiristä löytyy käsityöihmisiä joilta voisin kysyä apua toteutukseen. sähköpostiosoitteeni on banaaniriippumatto@gmail.com jos sinne on helpointa toimittaa ohjeet. Kiitos ihan älyttömästi ja erittäin ihanaa joulua sinulle <3

  VastaaPoista