torstai 27. marraskuuta 2014

Lumihiutaleita

Sain tilauksen virkata lumihiutaleita. Jep jep, hiutaleitapa hyvinkin, eikä mitään hajua siitä kuinka hiutaleita virkataan..

"Muutaman" omasta mielestäni ei-niin-onnistuneen version ja ahkeran eri ohjeiden selailun jälkeen törmäsin onnekseni netin ihmeellisessä maailmassa omAan KOPPAAN. Sieltä löytyi ihanan suuripiirteinen virkatun lumihiutaleen ohje, jota oli helppo soveltaa omalle käsialalle ja langalle sopivaksi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan lumihiutaleet oli tarkoitus virkata kalalangasta onnettoman pienellä koukulla ja prässätä tai tärkätä suoriksi. Ihastuin kuitenkin aiemmassa virkkaustyössä käyttämääni Catania-lankaan niin kovasti, että halusin kokeilla tehdä lumihiutaletta myös siitä. Ja kappas, lopputulos miellytti vihdoinkin myös omaa silmää! (Ja onneksi myös tilaajan ;) )

Edellisellä lankavarastojen täydennysreissulla käteen sattui myös purkillinen lasihelmiä, joita halusin kokeilla lumihiutaleiden koristuksiksi. Lisäsin helmet työhön siten että apulangan avulla pujotin helmet virkkauslankaan ja "poimin" niitä työhön satunnaisessa järjestyksessä.
Lanka on niin ihanan pehmoista ja itsessään kiiltävää etten halunnut pilata langan olemusta ja tuntua tärkillä, eikä helmikoristeisia hiutaleita oikein voi silitysraudalla prässätä muutenkaan.. Käsialani on onneksi sen verran napakka ja koukku vyötteen suosituskokoa hieman pienempi, niin hiutaleet kestävät mallissaan hyvin yksinäänkin.

- Iitu

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania tähtösiä olet saanut aikaiseksi. Varsinkin kranssissa toimivat täydellisesti <3

    VastaaPoista