maanantai 19. tammikuuta 2015

Tiskiliinoja

Tässä olisi taas uusi kokoelma tiskiliinoja. Nämä virkasin alkuvuodesta, kun joulu verotti tiskiliina varastoni aika tyhjiin. Tilasin myös Lankalinjasta kokeiluun herkullisia, pätkävärjättyjä bambulankoja, jotka suorastaan huusivat päästä koukulle.


Virkkaan bambuisia tiskiliinoja paljon koska vannon itse näiden helppouden ja toimivuuden nimeen. Millään muulla rätillä en esimerkiksi ole saanut niin hyvin kuivuneita puuro- ja ruokatahroja irti ruokapöydästä saati meidän pienen naperon syöttötuolista. Ja mikä hienointa, ruuanjämät irtoavat hyvin ilman (käsiä kuivattavia) pesuaineita. Liinat kestävät konepesun 60 asteessa, joten ne on helppo viskata muun pyykin sekaan. Ovat ne muutamaan otteeseen pyörähtäneet kuivausrummunkin kautta. Virkatut tiskiliinat tuovat myös mukavan piristyksen keittiöön ja ovat erittäin kestäviä.

Nämä liinat ovat siis pätkävärjätystä Bamboo Fine Batik- langasta, joka on ohkaisempaa kuin aiemmat käyttämäni bambulangat. Valmiit liinat tuntuvat kuitenkin jämäkiltä ja ohuen langan ansiosta myös mukavan ilmavilta, mikä nopeuttaa liinan kuivumista käytön jälkeen.
Tämä keittiön piristys on virkattu pehmoisesta Ekobambusta. Lanka on valmistettu Intiassa ja tuotekuvauksen mukaan langan valmistuksessa ei siis ole käytetty mitään kemiallisia aineita.


Ja lopuksi tutusta Blend Bamboosta virkatut perusliinat, jotka saivat hieman uutta ilmettä pyöreästä aloituksesta.


Iitu

3 kommenttia:

 1. Onpa kiva malli :) Ihan syyhyttää itseäkin kaivaa kerät esille ja pistää koukulle luettuani tämän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :) Ohjekin näihin on tulossa blogiin piakkoin :)

   Poista
  2. Iloista :) jään odottelemaan ohjetta.

   Poista