lauantai 13. joulukuuta 2014

Virkattuja kaulakoruja


Aiempien postauksieni pinkin pläjäyksen jälkeen vuorossa on luonnonläheisempi ja minulle ominaisempi värimaailma. Idea ja perusohje näihin kaulakoruihin on Erika Knightin kirjasta Tyylikkäät silmukat.  Minä lisäsin omiin koruihini lasi- ja puuhelmiä, sekä alkuperäisestä ohjeesta poiketen en sitonut nauhan päitä yhteen, vaan jätin korun "avoimeksi" jolloin sitä pystyy käyttämään monipuolisemmin. 
Nauhaosa on tehty virkkaamalla pitkä ketjusilmukkaketju johon erikseen virkatut kukat on ommeltu jälkikäteen. Helmet pujotin suoraan lankaan ja virkkasin ne ketjusilmukkaketjuun mukaan. Luonnonvaaleassa korussa poimin kukat ketjusilmukkaketjuun jo virkkausvaiheessa, mutta mielestäni lopputuloksesta ei tullut niin siisti kuin mitä ompelemalla. 

Pituutta koruilla on lähemmäs kolme metriä, jolloin sen saa kiepautettua kaulan ympäri kaksi tai kolme kertaa tai käyttää vaikka sisustuselementtinä.
Luonnonvaalean korun lanka on BC Garnin pehmoinen puuvillan ja pellavan sekoitelanka Allino cottolin. Kukkasten ja puuhelmien lisäksiä korussa on koristeina puisia nappeja

Punaisessa korussa lankana on Schachenmayr Catania, koristeina samasta langasta virkattuja kukkasia sekä puuhelmiä.
Musta ja viininpunainen koru ovat virkattu Hemp for Knitting Allhemp3 langasta. Viininpunaisessa korussa on lasihelmiä ja mustassa puiset koristeet. 
- Iitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti